måndag 21 december 2009

Boka

Dagens Nihon no Tango:

Yoyaku suru = Boka

Orsak:
Min lilla fru sitter nu och försöker boka hotell. Vi ska till Japan!!! Det ska bli underbart roligt! Har inte vait där på ett år.

2 kommentarer:

M sa...

Åh Japan! Jag och min karl ska till Japan i sommar, det är dock en djungel att veta hur man åker dit billigast. Hur åker man dit billigast? Vart ska man bo? Tar gärna emot tips.

Ma sa...

Ursäkta att det jag inte har updaterat min blogg på länge..... Kan knappast kalla den för Dagens Japanska ord längre :-)

För oss var det billigaste att flyga med Swiss. De hade en kampanj kring nyår. Det bästa brukar vara att kolla på någon prisjämförelsesite, typ Kelkoo, för att få ett hum om vilka bolag som är billiga just när ni ska åka.

Boendet kan variera väldigt mycket i pris. Ett prisvärt och roligt alternativ är att bo på så kallade Minshuku, det är små, ofta familjeägda, värdshus, nästan som bed and breakfast här i Europa. Servicen är som alltid i Japan utmärkt och boendeformen ger en möjlighet att komma nära familjen som driver Minshukun. http://www.minshuku.jp/english/list.html är ett ställa att börja leta.

Om ni reser runt, vilket jag varmt rekomenderar, så kan det vara skönt att boka in en natt då och då på ett Business hotel. De är oftast budget hotel som inriktar sig framförallt mot Japaner som reser i tjänsten, typ säljare etc. De, hotellen alltså, är ofta inredd på västerländskt sätt och även om det är roligt att bo på traditionellt japanskt vis så kan det under längre resor vara skönt att sova i en säng.

Vart i japan planerar ni att åka? Och hur länge tänker ni vara där?
Om ni ska åka dit i sommar så är det bra att veta att juni brukar vara extremt regnig (åtminstone på syd- och östsidan av japan) och juli/augusti brukar vara väldigt heta.

Jag rekomenderar att köpa ett railpass och åka runt i landet. Railpasset måste beställas innan ni åker till Japan, Jag har för mig att det är tumlare resor som är agent för JR (Japanska SJ) i Sverige men vi brukar beställa det från England då det brukar vara billigare av någon konstig anledning.....

När det gäller vart man ska åka så beror det självklart av vilka intressen man har. Tokyo har lite av varje (eller snarare mycket av allt) men jag rekomenderar er att också besöka andra städer och platser. Om ni vill ha tips så skriv en kommentar.